MacBook Pro 2018

ALLE INFORMATIE OVER DE MACBOOK PRO 2018

Macbook pro 2018

Ben je op zoek naar meer informatie over de MacBook Pro 2018 of de beste MacBook Pro aanbieding? Op deze site vind je alle informatie over de nieuwe MacBook Pro 2018  en de MacBook aanbiedingen van dit moment bij de beste online shops. Zo kun je een wel overwogen aankoop beslissing nemen.

De MacBook Pro 2018 plaatsen wij in een handig overzicht en houden deze up-to-date. Op deze manier vind je altijd de meest recente deals. Staat er op dit moment geen aantrekkelijke  aanbieding voor jou tussen? Shop dan bij één van de online webshops die altijd de laagste prijs hanteren!

Apple heeft de nieuwe MacBook Pro 2018 uitgebracht. De nieuwe laptop is voorzien van een krachtiger en stiller toetsenbord en ook heeft dit model ondersteuning voor TrueTone. Daarnaast zijn er nog veel meer verbeteringen! Wil je de MacBook Pro 2018 kopen? Dan kun je terecht bij een van de onderstaande webshops! Vergelijken loont altijd: check daarom alle beschikbare aanbieders voor de beste prijs.

Ben je op zoek naar de beste Macbook Pro aanbiedingen van dit moment? Neem dan eens een kijken op de aanbiedingen pagina.

MACBOOK PRO 2018

BELANGRIJKSTE KENMERKEN

Schermdiagonaal

MacBook Pro 2018 is verkrijgbaar in 13 inch (33 cm) en 15 inch (38 cm).

Opslagcapaciteit

MacBook Pro 2018 beschikt over minimaal 256 GB opslagcapaciteit.

Processor

MacBook Pro 2018 is verkrijgbaar in de volgende processoren: Intel Core i5, Intel Core i7, Intel Core i9.

Macbook pro 2018
Werkgeheugen

MacBook Pro 2018 is verkrijgbaar met een werkgeheugen van 32 GB en 64 GB.

Batterijduur

MacBook Pro 2018 kan gemiddeld 10 uur op een volle batterij werken.

Aansluitingen

MacBook Pro 2018 beschikt over twee Thunderbolt 3 aansluitingen.

MacBook Pro in twee formaten

De MacBook Pro 2018 is verkrijgbaar in twee verschillende formaten: een 13-inch model en een 15-inch model. Het kleinere model is al jaren het meest populaire model. Dit is niet alleen een compact model, maar ook weegt deze prachtige laptop maar weinig. Daarmee is het natuurlijk ontzettend handig voor onderweg.

Ook het 15-inch model is een prachtig model. Het scherm is uiteraard net iets groter en dat is wel erg fijn tijdens het werken. Uiteraard is het grotere model ook iets duurder, maar als je van een ietwat groter beeldscherm houdt is dit zeker een goede keuze. Daarnaast zijn er ook nog een aantal verschillen. Zo beschikt het 15-inch model ook over iets zwaardere hardware. Hieronder volgen de specificaties van beide modellen.

MacBook Pro 13-inch

De MacBook Pro 13-inch is het kleinere broertje van de 15-inch. De specificaties zijn als volgt:

 • Quad-core Intel Core i5 en i7 processors tot 2.7GHz met Turbo Boost tot 4.5GHz;
 • Maximaal 16GB 2133-MHz LPDDR3-geheugen
 • Intel Iris Plus 655 met 128MB eDRAM;
 • Maximaal 2TB SSD-opslag;
 • True Tone display;
 • Apple T2 chip;
 • Touch Bar en Touch ID;
 • Verbeterd toetsenbord (stiller met verlichting).
 • Meer informatie over deze Apple laptop vindt je op MacBook Pro 13-inch.

MacBook Pro 15-inch

De MacBook Pro 15-inch is iets groter en beschikt over krachtigere hardware, namelijk:

 • 6-core Intel Core i7 and Core i9 met processors tot 2.9GHz met een turbo boost tot 4.8GHz;
 • Maximaal 16 GB 2133‑MHz LPDDR3-geheugen;
 • Tot 32GB of DDR4 RAM;
 • Radeon Pro afzonderlijke grafische weergave met 4GB videogeheugen;
 • Maximaal 4TB SSD-opslag;
 • True Tone display;
 • Apple T2 chip;
 • Touch Bar en Touch ID;
 • Verbeterd toetsenbord (stiller met verlichting).

Overeenkomsten en verschillen

De twee nieuwe MacBooks komen op bepaalde punten met elkaar overeen, maar verschillen ook zeker op een aantal punten. Zoals gezegd is er een verschil in het formaat van het beeldscherm, maar ook zijn de processors ook verschillend van elkaar. Het 15-inch model is net iets krachtiger, maar is ook iets duurder. Uiteraard kun je daar natuurlijk volledig zelf een keuze in maken.

Aandacht voor meer snelheid

Apple heeft de focus vooral gelegd op twee zaken: een nieuw toetsenbord (daarover hieronder meer) en meer snelheid. De hardware is simpelweg vernieuwd en daarmee is het model nog krachtiger geworden dan haar voorganger. Volgens het Amerikaanse techbedrijf presteert het 15-inch model maar liefst 70 procent beter. Het 13-inch model gaat er met 50 procent op vooruit. Dat zijn natuurlijk aanzienlijke statistieken! Daarmee onderscheidt het Pro-model zich weer echt van de eerder uitgebrachte 12-inch MacBook en de MacBook Air.

Vernieuwd toetsenbord

Niet alleen de hardware is verbeterd. Als je de MacBook Pro 2018 kopen gaat, kun je ditmaal ook genieten van een verbeterd toetsenbord. Deze nieuwe laptop beschikt namelijk over een krachtiger toetsenbord, welke bovendien ook nog eens minder geluid maakt. Dat is niet alleen fijn voor jouzelf, maar ook voor je omgeving. Je collega’s zullen in ieder geval niet meer klagen als jij een mailtje stuurt naar een van de klanten! Dat is natuurlijk zeker een pluspunt.

Eerder kreeg Apple veel kritiek van haar gebruikers. Het toetsenbord zou veel te veel geluid maken. Gelukkig heeft het Amerikaanse elektronicabedrijf daar nu verandering in gebracht. Het vlindermechaniek is namelijk veel dunner gemaakt, wat zorgt voor minder geluid tijdens het typen.

Eerder zagen gebruikers het toetsenbord snel aangetast worden. Zo zou er snel stof of kruimels tussen komen te zitten. In het nieuwe model wordt dit mechaniek verder niet aangepast, maar het toetsenbord ziet er ontzettend hoopvol uit. Het is echter wel jammer dat Apple hier geen kant-en-klare oplossing voor heeft bedacht.

Tip: heb jij problemen met het toetsenbord van je huidige MacBook Pro? Geen nood, want je kunt dan gebruikmaken van het speciale reparatieprogramma. Dit gaat via de officiële kanalen van Apple.

Touch Bar

Ook ditmaal is de laptop voorzien van de handige Touch Bar. Deze aanraakgevoelige strip is ontzettend handig. Daarmee kun je verschillende functietoetsen bedienen. Zo kun je onder andere het geluid zachter zetten, kun je Siri snel openen en kun je nieuwe pagina’s in je browser openen. Laatstgenoemde functie werkt overigens voor alle browsers! Ook is er een handige vingerafdrukscanner geplaatst op de MacBook. Dat was ook het geval bij de vorige versie, maar het blijft natuurlijk er handig. Daarmee kun je de laptop ontgrendelen én ook kun je accounts ontgrendelen en betalingen verrichten. Je hoeft dan ook niet langer een pincode in te voeren. Dat werkt natuurlijk erg gemakkelijk.

Touch ID instellen

Je kunt ontzettend gemakkelijk een Touch ID instellen. Dat werkt in slechts enkele stappen. Via de systeemvoorkeuren kun je je vingerafdruk gemakkelijk instellen. Als je wilt kun je je laptop natuurlijk ook gewoonweg ontgrendelen met een ouderwets wachtwoord.

True Tone display

Als je de MacBook Pro 2018 kopen gaat, kun je genieten van prachtige True Tone schermen. Deze nieuwe technologie werd voor het eerst geïntroduceerd in 2016 op de iPad Pro. Dit zorgt ervoor dat de kleur- en helderheidsoutput worden aangepast onder bepaalde omstandigheden. Daarmee kun je gemakkelijk op je laptop kijken: zowel in het donker als wanneer er veel licht op je laptop schijnt. Voor iedere situatie is een goede modus beschikbaar. Houd er wel rekening mee dat je laptop onder bepaalde omstandigheden veel gebruikmaakt van je accu/batterijduur.

De schermresolutie blijft wel gelijk aan het model van hiervoor. Apple heeft dat ditmaal niet aangepast. Ook is er een Nightshift-modus toegevoegd. Dat zorgt ervoor dat het fijner is om gedurende de avonduurtjes naar je laptop te kijken. Even iets langer doorwerken kan nu dus prima en nóg beter.

Batterijduur

Apple heeft ervoor gekozen om de accuduur te verbeteren. De nieuwe MacBooks zijn namelijk voorzien van krachtigere hardware, waardoor deze ook weer meer van de accu vragen. De verhoogde accucapaciteit vertaalt zich echter niet in een langere levensduur van de batterij. Ook houdt het Amerikaanse bedrijf zich nog steeds aan de gebruikelijke gebruiksduur van tien uur. De batterij is daarmee wel degelijk verbeterd, maar door de krachtige hardware zal je daar niets van merken. Immers blijft de accuduur gelijk.

Het aantal aansluitingen

Beide modellen beschikken over een mini-jack-aansluiting. Daarmee hebben de laptops ook veel minder aansluitingen dan op de modellen voor 2016. Zo zijn er bijvoorbeeld geen HDMI- en DisplayPort-aansluitingen meer aanwezig. Deze kun je echter gemakkelijk toevoegen met behulp van een extern ‘kastje’. Hier kun je de overige kabels en USB’s in stoppen. Dat maakt de laptop veel compacter. Ook het oplaadpunt is gesneuveld op dit model. Dat was bij haar voorganger ook al zo en daarmee is het natuurlijk logisch dat dit model ook niet over deze feature beschikt.

Software

Uiteraard zijn beide modellen weer voorzien van de software MacOS. Dit is een zogeheten closedsourcedsoftware, welke alleen beschikbaar is voor de laptops van Apple. De interface werkt ontzettend goed én het is al jarenlang populair. De nieuwe hardware werkt ontzettend goed met de software en ook dit jaar heeft Apple dat weer prima op orde. Veel Apple-liefhebbers zijn te spreken over de software. Voor de beginnende Apple-gebruiker kan het echter eventjes zoeken zijn. De interface went gelukkig erg snel.

Veel beschikbare apps

Een van de voordelen van Apple is, is dat zij ontzettend veel apps beschikbaar hebben. Deze apps kun je gemakkelijk downloaden in de App Store. Er zijn zowel gratis als betaalde varianten beschikbaar. Standaard is de prachtige MacBook al uitgerust met talloze handige programma’s. Echter kun je dat natuurlijk gemakkelijk uitbreiden. Alle apps worden gecontroleerd door Apple. Daarmee komen er ook geen virussen voor op deze prachtige MacBooks. Veiligheid staat dan ook erg hoog in het vaandel bij het Amerikaanse techbedrijf.

Uiteraard heb je ook de mogelijkheid om bepaalde bestanden buiten de App Store om te downloaden. Tijdens de installatie vraagt je MacBook dan wel om uitdrukkelijke toestemming. Houd er rekening mee dat deze bestanden wel schade aan je laptop kunnen toebrengen. Wees daarom altijd voorzichtig met bestanden die je downloadt.

Veiligheid

Zoals gezegd staat veiligheid hoog in het vaandel bij Apple. Dat zie je niet alleen terug in de App Store, maar ook heeft het Amerikaanse techbedrijf de T2-chip veiliger gemaakt. Deze functioneert tegenwoordig met behulp van een Secure Enclave-coprocessor, welke de gevoelige data van je MacBook bewaart. Hierdoor wordt het voor kwaadwilligen nóg lastiger om bij je gegevens te komen. Apple houdt de MacBooks bovendien veilig door de software regelmatig te updaten. De MacBooks worden dan ook gezien als uiterst betrouwbare laptops.

Bekijk officiële trailer

We kunnen natuurlijk eeuwig schrijven over deze prachtige laptop. Volgens ons is een MacBook Pro 2018 kopen ook gewoonweg een goede keuze, als je het budget ervoor (over) hebt. Gelukkig kun je natuurlijk ook nog de officiële trailer van het bedrijf bekijken. Soms zeggen beelden natuurlijk meer dan woorden. Bekijk de onderstaande trailer:

Dit betreft nog wel de trailer van het vorige Pro-model. Echter beschikt het ook over dezelfde features, alleen is de binnenkant van het model vooral gewijzigd. Ook het toetsenbord is natuurlijk gewijzigd. De belangrijkste functionaliteiten van het nieuwe model worden uiteraard gewoon vermeld in de bovenstaande video. Het filmpje duurt slechts drie minuten.

Garantie aankoop MacBook Pro

Op ieder product van Apple heb je garantie. Dit is de wettelijke garantietermijn van een jaar. Hierbij heb je recht op gratis reparatie of vervanging van het product. De standaardgarantie kent echter zijn beperkingen. Je kunt daarom ook kiezen voor aanvullende garantie. Zo kun je onder andere kiezen voor het AppleCare Protection Plan. Daarmee is je laptop tot drie jaar na de aankoopdatum nog beschermd. Ook heb je langer recht op telefonische support bij je product.

MacBook Pro 2018 kopen?

Wil je de MacBook Pro 2018 kopen? De MacBook Pro 2018 kopen is een verstandig idee. Dit nieuwe en eveneens krachtige model zet de toon. Er zijn twee modellen beschikbaar: een 13-inch model een 15-inch model. Je kunt de MacBook Pro 2018 kopen bij verschillende webshops. Verschillende webshops bieden zowel het 13-inch of 15-inch model aan. Laatstgenoemde model is prijziger, maar heeft ook betere hardware en is vanzelfsprekend iets groter. In de onderstaande tabel kun je de verschillende webshops met elkaar vergelijken:

Coolblue
Coolblue is een bekende electronica retailer die voornamelijk in Nederland en België opereert. Coolblue hanteert altijd scherpe prijzen en soms hebben ze goede aanbiedingen.
Bekijk hier het assortiment & aanbiedingen van Coolblue

Bol.com
Bol.com is een grote speler in de consumenten branche. Toch hebben ze een klein assortiment aan MacBook Pro laptops van verschillende aanbieders. Even prijsvergelijken kan toch een besparing opleveren.
Bekijk hier het assortiment en aanbiedingen van Bol.com

Mediamarkt
Bij Mediamarkt ben je altijd voordelig uit. De Mediamarkt heeft een groot aanbod aan Apple laptops en hebben regelmatig aantrekkelijke MacBook Pro aanbiedingen. Zo hebben ze de ‘Alles voor de Apple Fan’ dagen.
Bekijk hier het assortiment en aanbiedingen van Mediamarkt

Wehkamp
De Wehkamp is een gevestigd online webwinkel. Bij deze aanbieder vind je meerdere Apple laptops tegen aantrekkelijke prijzen.
Bekijk hier het assortiment en aanbiedingen van Wehkamp

 

Onze review over de MacBook Pro 2018

Om ervoor te zorgen dat je de juiste aankoop beslissing maakt, hebben we de nieuwe MacBook Pro 2018 uitvoerig getest. Over onze ervaringen met deze laptop hebben we in een review artikel geschreven. Deze review vind je op MacBook Pro 2018 review.

Een geschikte hoes voor de MacBook

Als je een MacBook Pro 2018 kopen gaat, is het ook raadzaam om een bijpassend hoesje, ook wel cover genoemd, te kopen. Deze MacBooks zijn natuurlijk ontzettend mooi, maar ook kwetsbaar. Met behulp van een hoesje kun je je laptop goed beschermen. Als je deze dan een keertje laat vallen, zal er waarschijnlijk niets aan de hand zijn. Bovendien blijft je laptop veel meer geld waard als er geen krassen opzitten. Wil je je nieuwe MacBook Pro weer van de hand doen? Dan is het natuurlijk wel zo fijn als je daar nog een leuk bedrag voor kunt krijgen. Dubbelop voordeel voor een kleine investering.

HULP NODIG?

Wil je graag de MacBook Pro 2018 kopen? Verstandige keuze! Heb je echter nog vragen over deze prachtige laptop? Stuur ons dan gerust een bericht via het contactformulier op de contactpagina. Op werkdagen staan we je graag te woord tussen 09.00 en 17.00 uur. Helaas kunnen we je geen informatie geven over retourneren of defecten. Daarvoor kun je de webshop contacteren waar je je MacBook Pro 2018 kopen gaat of gekocht hebt. Hun klantenservice helpt je natuurlijk graag verder.

Let op: deze website maakt geen onderdeel uit van Apple. Dit is namelijk een onafhankelijke website die informatie biedt enkel informatie over het product. Je kunt de MacBook Pro 2018 kopen via een van onze partners. Daarvoor ontvangen wij een kleine vergoeding. Hiermee kunnen we onze website up-to-date houden én online houden.