MacBook Pro 2018 & MacBook Air 2018

De belangrijkste verschillen tussen de populairste modellen

In dit artikel zullen we de grootste en belangrijkste verschillen tussen beide versies toelichten, zodat je een weloverwogen beslissing kunt maken als je twijfelt welke MacBook versie het beste is voor jou.

Hoewel de MacBook Pro 2018 en de MacBook Air 2018 veel op elkaar lijken, zijn er wel degelijk verschillen. Het verschil zit niet alleen in de prijs, maar ook in de prestaties. Zo heeft de MacBook Pro een 13-inch of 15 inch Retina-scherm, een vernieuwd en verbeterd vlindertoetsenbord en Touch ID. Ten opzichte van de MacBook Pro 2018 (5 Thunderbolt poorten) heeft de MacBook Air 2018, maar twee Thunderbolt poorten. Als je meerdere apparaten wilt aansluiten op je Macbook heb je een adapter of dock nodig.

HET SCHERM VAN DE MACBOOK 2018

Het scherm van een MacBook is ontzettend belangrijk, omdat je altijd een goed en scherp beeld moet hebben als je de laptop gebruikt. Als je nu op kantoor, in de trein of thuis werkt, het zicht moet altijd optimaal zijn. Wel zo prettig voor de ogen.

De MacBook Pro 2018 en MacBook Air 2018 beschikken allebei over een Retina scherm met een resolutie van 2560 x 1600 pixels. Maar als je de Pro 2018 en Air 2018 naast elkaar zet, is het scherm van de MacBook Pro op vele gebieden beter.

De helderheid van het scherm van de MacBook Air2018 is 300 nits, terwijl dat van de MacBook Pro 2018 500 nits is. Dat is een groot verschil als je bijvoorbeeld een keer in de tuin zit met je MacBook.

Een ander verschil in het scherm zit hem in de kleurweergave. De Pro 2018 ondersteunt de brede kleurweergave P3. De MacBook Air 2018 ondersteund dit niet, maar alleen de standaard kleurweergave (volledig sRGB). De brede kleurenweergave heb je alleen nodig als je foto’s bewerkt met veel details.

De MacBook Pro 2018 biedt ondersteuning voor de kleurenfunctie True Tone. Deze functie zorgt ervoor dat de kleurrijk van het scherm automatisch worden aangepast aan het omgevingslicht. Dit heeft een rustiger effect voor de ogen tijdens het gebruik. De True Tone functie is een leuke bijkomstigheid, maar is geen groot gemis op de MacBook Air 2018.

Macbook pro 2018

DE BATTERIJ VAN DE MACBOOK AIR 2018 IS BETER

Volgens Apple heeft de MacBook Pro 2018 een accu duur van 10 uur en de MacBook Air 2018 12 uur. Uit deze cijfers kun je vaststellen dat de accu van de Air 2018 beter is dan de Pro 2018. Hoelang de accu meegaat is natuurlijk ook afhankelijk welke taken je uitvoert. Het bewerken van video bestanden is natuurlijk intensiever dan het surfen op het internet.

Over het algemeen heeft de Air 2018 een betere en langere accu duur dan de Pro 2018, omdat de MacBook Air 2018 over een energiebesparende processor (CPU) beschikt.

Zoals al eerder aangegeven is de accu duur afhankelijk van wat je doet. De MacBook Air 2018 bevat weliswaar een energiebesparende processor, maar als je daarop video’s gaat bewerken en monteren, dan zal dat langer duren en dus meer energie verbruiken dan bij de MacBook Pro 2018.

MACBOOK PRO 2018 HEEFT EEN PROCESSOR (CPU) VAN EEN HELE ANDERE KLASSE

Zojuist hebben we de processor van de MacBook kort besproken. De MacBook Air 2018 bevat een dual-core 1.6 GHz Core i5-8210Y-processor (Intel-Chip). Dezelfde type processor is ook gebruikt in de ultradunne 12 inch MacBook. Het kenmerkende van deze processoren is dat ze erg zuinig zijn en weinig warmte produceren.

De 13 inch MacBook pro 2018 heeft deze zuinige chip niet, maar maakt gebruik van de quad core chip, zodat deze presteert bij foto en video bewerking.

 

MACBOOK PRO 2018 BESCHIKT OVER BLUETOOTH 5.0

Als we kijken naar de Bluetooth prestaties van beide varianten, dan valt het op dat de Pro versie beschikt over de nieuwste Bluetooth 5.0 versie en de Air 2018 niet. Deze maakt gebruik van de Bluetooth 4.2 versie. Dit heeft tot gevolg dat de Air 2018 een minder bereik en lagere snelheid heeft.

Op dit moment zal je daar nog niet heel veel van merken, maar in de nabije toekomst wel. Als er apparaten ontwikkelt worden die gebruik maken van Bluetooth 5.0, zoals de nieuwe AirPods 2, dan zal het bereik en signaal veel minder zijn dan bij de Pro versie. Dit heeft echter geen invloed op producten die dichtbij de laptop staan zoals een muis en toetsenbord.

GRAPHICS VAN MACBOOK PRO 2018 ZEER KRACHTIG

In de vergelijking tussen de Pro 2018 en Air 2018 is het meest opvallende het verschil in graphics. De graphics van de MacBook Pro 2018 zijn een stuk beter dan de MacBook Air 2018.

Dit verschil zul je voornamelijk merken bij het bewerken van foto’s en video’s en bij het werken met meerdere schermen.

Wanneer je de laptop gebruikt voor de eenvoudige dingen zoals films kijken en internetten zul je er niet veel van merken.

HULP NODIG?

Wil je graag de MacBook Pro 2018 kopen? Verstandige keuze! Heb je echter nog vragen over deze prachtige laptop? Stuur ons dan gerust een bericht via het contactformulier op de contactpagina. Op werkdagen staan we je graag te woord tussen 09.00 en 17.00 uur. Helaas kunnen we je geen informatie geven over retourneren of defecten. Daarvoor kun je de webshop contacteren waar je je MacBook Pro 2018 kopen gaat of gekocht hebt. Hun klantenservice helpt je natuurlijk graag verder. Let op: deze website maakt geen onderdeel uit van Apple. Dit is namelijk een onafhankelijke website die informatie biedt enkel informatie over het product. Je kunt de MacBook Pro 2018 kopen via een van onze partners. Daarvoor ontvangen wij een kleine vergoeding. Hiermee kunnen we onze website up-to-date houden én online houden.