Beste MacBook voor studenten

Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat de MacBook de meest populaire laptop onder studenten is. Het kiezen van de beste MacBook voor een student kan moeilijk zijn, want welke is het beste voor je? Een MacBook Air, MacBook Pro of MacBook 12 inch die je eenvoudig mee kunt nemen naar college. In deze guide onderzoeken we de verschillende Macbooks en geven we ons koopadvies.

Macbook Pro studenten Als je naar de hogeschool of universiteit gaat, denk je er misschien over om een Mac te kopen om te helpen tijdens je studie. In deze MacBook voor studenten guide bespreken we de verschillende MacBooks van Apple, zodat je kunt bepalen welke MacBook het beste bij jou en de gekozen studie past.

HOE KIES JE DE BESTE MACBOOK

Het kopen van een MacBook Air, Pro of 12 inch lijkt in eerste instantie een dure uitgave. Helemaal als je het vergelijkt met laptops tot €600,- die je kunt kopen bij Mediamarkt en Coolblue, maar deze ‘goedkopere’ laptops bevatten vaak elementen waardoor deze laptops niet lang mee gaan. Apple doet dit anders. Zij geloven erin krachtige laptops te ontwikkelen die jaren gebruiksplezier garanderen. Zo kun je tijdens je studie en de jaren erna gebruik maken van de laptop. Daarnaast behouden de MacBook Air en MacBook Pro een hoge restwaarde als je deze na een aantal jaren verkoopt of inruilt. Maar welke Mac is nu het beste voor studenten. Deze vraag is afhankelijk van een aantal punten. Een deel hiervan hangt af van wat voor type student je bent en natuurlijk is je budget een belangrijke factor. Om je te helpen bij het kopen van het juiste model, hebben we alle feiten verzameld die je moet weten en hebben we deze MacBook voor studenten guide gemaakt. In deze guide bespreken we wat de meeste studenten van hun MacBook verwachten, voor welke functies je meer moet betalen en hoe studenten geld kunnen besparen op de aanschaf van een nieuwe MacBook Air, MacBook Pro of MacBook 12 inch. Vervolgens bespreken we de verschillende laptops van Apple. Bovendien hebben we ook een aantal accessoires, software en services verzameld die van pas kunnen komen tijdens je studie. Welke Mac je moet kiezen, hangt dus af van de gekozen studie en wat je als student nodig hebt tijdens deze studie. Als je een studie in film/video of grafische vormgeving volgt, heb je een andere MacBook nodig, dan als je een commerciële studierichting volgt.

BESTE MACBOOK VOOR STUDENTEN

Als je op zoek bent naar stabiliteit, prachtig design en een betrouwbare laptop dat niet telkens vastloopt, dan is een MacBook echt een aanrader. Gezien de prijsstrategie van Apple, lijkt het alsof deze laptops duur zijn in vergelijking met laptops die gebruikmaken van Windows, maar het prijsverschil is het meer dan waard. We zullen hieronder naar elke Apple laptop kijken. Macbook Air 2018 kopen

MACBOOK AIR 2018

De nieuwe MacBook Air 2018 is ongekend populair onder studenten. Dit heeft meerdere redenen:
  • De MacBook Air 2018 heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding.
  • Het heeft een strak design en is met 1,7 cm ontzettend dun en weegt daardoor slechts 1,35 kg. Dit maakt het ideaal om mee te nemen naar college.
  • De Mac Air heeft een accu die 12 uur mee gaat. Zo kun je de hele dag blijven werken, zonder onderbrekingen omdat de batterij leeg raakt.
  • De laptop beschikt over een Retina scherm, waardoor je van het beste beeld en kleuren kunt genieten.
  • De nieuwe MacBook Pro 2018 beschikt over True Tone. Deze functie zorgt ervoor dat het beeldscherm zich aanpast aan het omgevingslicht. Ontzettend prettig voor de ogen als je langere tijd moet werken op de laptop.
Bewerken
WEBWINKEL13 INCH
MediamarktBekijk laagste prijs
Bol.comBekijk laagste prijs
WehkampBekijk laagste prijs
Macbook 12-inch kopen

MACBOOK 12-INCH

De 12-inch MacBook van Apple is de kleinste en lichtste van alle MacBook varianten. Deze laptop weegt nog een kilo en kun je eenvoudig meenemen in je rugzak. Wel zo prettig als je lang moet reizen of lopen naar school. De MacBook 12-inch is verkrijgbaar in vier trendy kleuren, namelijk de kleur goud, rosé, spacegrijs en zilvergrijs. De batterij van de 12-inch Mac gaat minder lang mee dan z’n grotere broer MacBook Air 2018. Als je beide laptops naast elkaar legt zie je dat de 12-inch een stuk kleiner is. Door z’n compactheid is er ook een kleinere accu opgenomen. Het beeldscherm van de 12-inch MacBook is hetzelfde als de andere modellen. Een Retina-scherm voor haarscherp beeld. Deze laptop van Apple is zeer geschikt voor studies waar je veel aantekeningen moet maken in bijvoorbeeld Pages. Dit is bij de meeste studies het geval, maar in het bijzonder bij rechtenstudies, communicatiestudies en journalistiek.
Bewerken
WEBWINKEL12 INCH
MediamarktBekijk laagste prijs
WehkampBekijk laagste prijs
macbook pro 2018 kopen

MACBOOK PRO 2018

De MacBook Pro 2018 is dé krachtpatser als het gaat om intensief gebruik. Deze Mac is jouw vriend als je moet werken met zware programma’s zoals Adobe Photoshop, InDesign en Illustrator. De nieuwe MacBook Pro 2018 beschikt over een Retina-scherm voor het bewerken van foto’s en video’s, een Touch Bar voor een optimale gebruikerservaring en een Touch ID voor een optimale beveiliging van jouw gegevens. De MacBook Pro is ook de zwaarste van de MacBook versie met een gewicht van 1,49 kilo, maar is nog steeds erg draagbaar. Als laatste is de MacBook Pro 2018 ook de duurste van de Mac-laptops die Apple aanbied. De MacBook Pro 2018 begint bij een prijs rond de € 1700,- voor de 13 inch versie. De prijs van de 15 inch versie van de MacBook Pro begint bij €2529,-.
Bewerken
WEBWINKEL13 INCH15 INCH
MediamarktBekijk laagste prijsBekijk laagste prijs
WehkampBekijk laagste prijsBekijk laagste prijs
Bol.comBekijk laagste prijsBekijk laagste prijs

CONCLUSIE: WELKE MACBOOK ZOU JE MOETEN KOPEN VOOR DE HOGESCHOOL OF UNIVERSITEIT?

Als we alle gegevens van de Mac modellen naast elkaar zetten geven we de voorkeur aan de MacBook Air 2018 en MacBook Pro 2018. Waarom deze twee en niet slechts één? De nieuw MacBook Air 2018 is een geweldig product als je voornamelijk veel moet typen om aantekeningen en rapporten moet schrijven. De laptop is licht, snel en heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding. Moet je geregeld met zware programma’s werken, dan is de nieuwe MacBook Pro 2018 de beste laptop voor je. Door zijn enorme prestaties qua snelheid en een beeldkwaliteit van ongekende klasse is dit het product geschikt voor jou.

HULP NODIG?

Wil je graag de MacBook Pro 2018 kopen? Verstandige keuze! Heb je echter nog vragen over deze prachtige laptop? Stuur ons dan gerust een bericht via het contactformulier op de contactpagina. Op werkdagen staan we je graag te woord tussen 09.00 en 17.00 uur. Helaas kunnen we je geen informatie geven over retourneren of defecten. Daarvoor kun je de webshop contacteren waar je je MacBook Pro 2018 kopen gaat of gekocht hebt. Hun klantenservice helpt je natuurlijk graag verder. Let op: deze website maakt geen onderdeel uit van Apple. Dit is namelijk een onafhankelijke website die informatie biedt enkel informatie over het product. Je kunt de MacBook Pro 2018 kopen via een van onze partners. Daarvoor ontvangen wij een kleine vergoeding. Hiermee kunnen we onze website up-to-date houden én online houden.